sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Hyvää alkanutta vuotta kaikille!

Heippa vaan ja tervetuloa vuosi 2017! Uuden vuoden lupauksia ei kannata antaa koska ne rikotaan kuitenkin, joten jätetään se tekemättä. Sen sijaan mennään suoraan asiaan!

Ensinäkin päivitin tuon kyselyn taas tuosta oikealta, edellinen kysely sai todella upeasti vastauksia ja oli oikeastaan jännä huomata että pelin aloittaneista selkeät piikit olivat 2000-luvun alussa ja 2010-luvun alussa. Voidaanko siis odottaa että kolmen vuoden päästä alkaa uusia pelaajia taas virrata eikä huolta "skenen kuolemisesta" oikeasti ole? Minusta on ehkä turha puhua siitä että roolipelaaminen olisi kuolemassa käsiin, mikä tuntuu olevan aika yleinen pelko. Enemmänkin minusta tuntuu että pelaaminen on levinnyt niin laajalle netin syövereihin ettemme vain enää kohtaa niin usein. Ja nyt pitäisikin vuonna 2017 keksiä keino saada tätä laajalle levinnyttä pelaajakuntaa vähän yhtenäisemmäksi! Se kannattaisi varmasti kaikkia ja monet saattaisivat löytää uusia pelitapojakin!

Uusi kysely sen sijaan kartoittaa sitä minkälaisia kuvia pelaajat käyttävät ja tällä kertaa on mahdollisuus valita useampi vaihtoehto, jos vaikka käytätte sekä piirrettyjä että julkimoiden kuvia niinkuin allekirjoittanut. Myös vaihtoehto "en käytä kuvia" on mahdollinen tietysti, mutta pyytäisin klikkaamaan sitä vain jos ette oikeasti käytä kuvia ollenkaan. Pysyy tulokset vähän oikeampina!

Näin vuoden vaihteen kunniaksi kävin myös listauksen ja linkinvaihdot läpi, ihan vain siivotakseni varsinkin listalta lopettaneet tai hyvin antiaktiiviset pelit. Ilokseni sain huomata ettei vuoden aikana lopettaneita ollut kuin muutama ja listalta päädyin poistamaan vain pelit Band of Thieves, Luonnonvalinta, Parasomnia ja Taikaopisto Raven. Linkeistä taas poistin The Crown of the Valkyrian ja Kletka Narod RPG:n. Jos nyt katsot näitä linkkejä ja toteat pelaavasi noissa peleissä ja pelien olevan yhä olemassa, ole hyvä ja ilmaise itseäsi niin lisään pelit takaisin listalle! Muussa tapauksessa kiitän heitä listautumisesta ja toivotan ylläpitäjille ja pelaajille hyvää jatkoa.

Eipä tässä muuta tällä erää! Ensi kerralla palaankin sitten kunnon tekstin muodossa taasen. Hyvää tammikuun jatkoa!

4 kommenttia:

 1. Tuo skenen kuolema lienee sellainen ikuisuusjuttu, jota on aina manattu. Muistan kuulleeni sitä jo joskus 2000-luvun alkupäässä. Syitä on varmasti monia. Kyseessä on kuitenkin melko pienen porukan juttu, jossa pienikin muutos havaittavassa tilanteessa voi tuntua isolta ja lopulliselta sillä hetkellä. Etenkin kun jo ihan vain harrastuksen luonteen vuoksi on hankala osallistua loputtoman monella suunnalla (eli siis roolaus kysyy aikaa ja kärsivällisyyttä), voi oman pelipaikan kohtalo alkaa tuntumaan kokonaisvaltaiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo ihan totta turiset! :D Mä itse en usko että skene varsinaisesti on kuolemassa vaan ehkä enemmänkin muuttamassa muotoaan tietyllä tapaa. Mutta syy miksi nostin sen esiin on ehkä juuri se että tuntuu että se on ollut enemmän esissä taas nyt kun aikasemmin. :D

   Poista
  2. Hmh, voi olla sitäkin, että jos moni on aloittanut vasta tällä vuosikymmenellä (ja mahdollisesti on nuorempaa polvea), alkaa tässä kohtaa varmaan karista joukosta sellaisia, joiden kanssa on tullut pelattua aikaisemmin. Huomasin itsekin aikanaan, joskus ehkä 2005 aloittaneena ja aika nuorena, että ajan kanssa etenkin moni vanhempi pelaaja karisi joukosta. Yleensä yleisen "koska elämä" -tyylisen selityksen vuoksi.

   Silloin mokoma tuntui suorastaan hulluudelta ja turhauttavalta, mitä sitä nyt muutakaan ihminen tekisi, mutta nykyään työn ja opiskelun myötä ymmärtää kyllä hyvin. Elämä vie, ja siinä vaaditaan jo oikeaa omistautumista, jos aktiivisen kokopäivärytmin sivuun haluaa vielä pitää yllä tosiaankin aika omistautumista ja pitkäpinnaisuutta (ja hyvää hiljaista) hetkeä vaativaa harrastusta. Pakko myöntää, että nykyään jokin nopeampi ja välittömästi tyydytystä tarjoavampi juttu on kyllä aika viehättävä vaihtoehto; raskaan päivän jälkeen ei suinkaan aina tee mieli pistää aivoja raksuttamaan, vaan nollata ne. Mutta pakkohan se on jatkaa.

   Toisaaltah, tämä nyt on aika mutuilua, joka ei varmasti päde kaikkien kesken. Joka tapauksessa olen samaa mieltä tuosta skenen tilasta, ja oikein kiitollinen siitä että yhä löytyy viitseliästä väkeä joka jaksaa osallistua!

   Poista
  3. Itseasiassa mäkin muistan ton ajan ku itseä ärsytti se että jengi katosi "koska elämä" xD Nyt ymmärrän sen kyllä paremmin kun elämässä on työtä ja kaikkea muutakin eikä ole aikaa istua kotona 24/7 pelaamassa. Ja ymmärrän senkin ettei joka ilta ole aikaa tai jaksamista vastata peleihin vaan sitä haluaa mieluummin nimenomaan tota aivot narikkaan-meininkiä. Mutta en silti jättäisi tätä harrastusta ihan helpolla, kyllä sitä aikaa aina jostain löytyy jos haluaa :D Vaikkei ihan joka ilta löytyisikään!

   Poista